Serçe, "Yurdumuzun Kurtuluşu İçin Atılan Önemli Bir Adım"

Serçe, "Yurdumuzun Kurtuluşu İçin Atılan Önemli Bir Adım"
20 Mayıs 2024 - 01:12
CHP Aliağa İlçe Örgütü , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katılıp ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Başkan Ali Serce  ve yönetimi hazırladıkları çelengi resmi tören sonrası meydandaki Atatürk Anıtı’na sundu. Partililer getirdikleri çiçekleri de anıta bıraktılar. Sonrasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serce bir konuşma yaptı.

Serce, yaptığı konuşmada Atatürk'ün Samsun'a çıkışının önemini vurgulayarak şunları söyledi: " Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Günümüzden 105 Yıl Önce, 19 Mayıs 1919 Da Yanındaki Bir Avuç Yurtseverle Samsun’a Ayak Basmıştı. Bu Samsun’a Varış, Yurdumuzun Kurtuluşu İçin Atılan Önemli Bir Adım, Milletiyle Verdiği Büyük Mücadelenin Miladı Oluyordu. "dedi

Atatürk'ün öngörüsü ve azmiyle Anadolu'da ilk direniş hareketlerinin örgütlendiğini belirten Serce, Kurtuluş Savaşı'nın sadece işgal güçleriyle değil, onların yerli işbirlikçileriyle de yapıldığını kaydetti. Serce, bu zorlu mücadelenin sonucunda 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in kurulduğunu ve bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda Serce, "Bu güzel ve anlamlı günü bizlere bırakan o yurtseverlerin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Bayramımız hepimize kutlu olsun." dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum